Vacature: vormingsmedewerker ‘van kwetsbaar naar weerbaar’ (m/v/x)


Wie zijn we?

Bijna 3000 enthousiaste CLB-medewerkers in 31 centra voor leerlingenbegeleiding van Vrij CLB Netwerk: zij staan meer dan 800 000 leerlingen bij op hun weg naar volwassenheid. Of het nu gaat over leren, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes: het CLB helpt. Leerlingen die uit de boot dreigen te vallen, pikken we op. Vastberaden en met groot engagement bouwen CLB-medewerkers aan gelijke onderwijskansen. Dat doen we in een team van deskundige en dynamische collega’s. Diversiteit zien we als kracht: bij de leerlingen én onder collega’s.


Wij, als zijnde Vrij CLB Limburg, maken deel uit van dit Netwerk en hebben ongeveer 360 medewerkers in dienst verspreid over 10 afdelingen en verdeeld over 4 regio’s in Limburg. We zijn één grote organisatie die meer dan 118 000 leerlingen begeleidt en partner is van 341 scholen. Onze hoofdvestiging is in Genk, waar we centraal voorzien in inhoudelijke ondersteuning, een personeelsdienst en de logistieke diensten.


De CLB’s krijgen vanuit de overheid dit schooljaar extra middelen, specifiek om het welzijn van leerlingen te bevorderen. Naast de gewone CLB-opdracht gaan we meer leerlingen preventief ondersteunen. Om dit aanbod verder uit te werken zijn we, in Vrij CLB Limburg, op zoek naar 4 deeltijdse vormingsmedewerkers.


Functieomschrijving

De functie bestaat erin om de nieuwe CLB-opdracht samen met je team verder uit te werken. Je stelt vormingsprogramma’s samen en vertaalt deze naar de klasvloer. Je coacht jongeren/leerkrachten op school vanuit een groepsgerelateerde nood of vraag. Je begeleidt en ondersteunt klasgroepen binnen de schoolse context, dit vooral op een preventieve manier.


Profiel

Vereist diploma


Kennis, attitudes & vaardigheden


We geloven in alle leerlingen en zien diversiteit als een kracht. Dat geldt eveneens voor ons team. Kwaliteiten en interculturele competenties zijn voor ons belangrijker dan afkomst, beperking, leeftijd, geslacht of geaardheid. Sta je daar achter, dan moedigen we jou ten volle aan om ons team mee te komen versterken.

Aanbod

Wij bieden je:


Adres en bereikbaarheid

Adres van de vaste werkplek: Emiel Van Dorenlaan 147, 3600 Genk
Ook onze andere afdelingen zullen en kunnen dienst doen als werkplek. De adressen van de afdelingen zijn te vinden op onze website.

Waar en hoe solliciteren

Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae zo spoedig mogelijk naar goele.haesendonck@vrijclblimburg.be, ten laatste op 09/01/2022.

Bijkomende inlichtingen over de jobinhoud en de werkomstandigheden kan je verkrijgen bij Pieter Sybers, coördinator: pieter.sybers@vrijclblimburg.be of 089 51 98 60.

Gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats na afspraak.